Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Μερικά tips για τα ελαστικά σας..

Μερικά tips για τα ελαστικά σας..
Τα ελαστικά του κάθε αυτοκινήτου, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερη μέρη του, καθώς σηκώνουν όλο το βάρος του οχήματος, το οποίο και ισοδυναμεί περίπου με το 50πλάσιο του δικού τους βάρους. Επομένως, μεγιστοποιείται και η σημασία των τακτικών ελέγχων τους για την επιβεβαίωση ότι το βάθος σκαλίσματος στο πέλμα των ελαστικών είναι το απαραίτητο, με βάσει τις προδιαγραφές του, αλλά και της αντικατάστασής τους, σε περιπτώσεις φθοράς. Θα πρέπει δηλαδή κανείς, να έχει πάντα στο μυαλό του, ότι η σωστή λειτουργία των ελαστικών εγγυάται τη μέγιστη ελκτικότητα και πρόσφυση, οι οποίες στο δρόμο «μεταφράζονται» σε ασφαλή οδήγηση που προλαμβάνει μικρά ή και μεγαλύτερα ατυχήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί λοιπόν, ότι σύμφωνα και με τους ειδικούς, η αλλαγή των ελαστικών θεωρείται απαραίτητη μετά από κάθε 40.000 χλμ. ή κάθε 3 χρόνια, ενώ όσον αφορά τη φθορά τους, προτείνεται η αλλαγή τους, μόλις το βάθος πέλματος πέσει κάτω από τα 4 χιλιοστά, με το νόμο να προβλέπει το 1,6 χιλιοστό ως υποχρεωτικό όριο.

Tips για καλύτερη απόδοση των ελαστικών
• Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών, καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα για τον περιορισμό του κινδύνου απώλειας ελέγχου του οχήματος, ενώ παράλληλα προστατεύει τα ελαστικά από την πρόωρη φθορά.
• Τοποθετείστε τα πιο καινούργια ελαστικά, στους πίσω τροχούς, για να εξασφαλίσετε καλύτερα κρατήματα, ειδικά σε περιπτώσεις απότομων φρεναρισμάτων.
• Κάντε ζυγοστάθμιση στο αυτοκίνητό σας, για να προστατεύσετε τα ελαστικά από τη φθορά, αλλά και την ανάρτηση, το σύστημα του τιμονιού και τα ρουλεμάν.

Τσεκάρετε λοιπόν τα ελαστικά σας και βεβαιωθείτε ότι τα αλλάζετε όταν και όπως πρέπει.
Ομάδα elastika4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου